rozaczerwona30

rozaczerwona30

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Kiełbasa duszona w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna jest kiełbasa w takim sosie warzywnym

Kiełbasa duszona w warzywach

Składniki:

Kiełbasa duszona w warzywach

 

  • 4 kiełbasy takie jak śląska
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 cebule
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz mielony
  • maggi
  • 2 łyżki mąki
  • 1,5 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa duszona w warzywach
Warzywa obrać i utrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w cienkie paseczki . W garnku rozgrzać olej .Wrzucić cebulę i podsmażyć na rumiano. Zalać wodą i dusić pod przykryciem 20 minut. Włożyć przecier i kiełbaski. Dusić 15 minut. Dołożyć odsączony groszek. Mąkę rozrobić w małej ilości zimnej wody . Wlać do garnka . Doprawić do smaku solą , pieprzem , maggi .

Tagi:

kielbasa