astra

astra

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Kiełbasa po wiejsku

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybkie, smaczne i trochę kaloryczne :)

Kiełbasa po wiejsku

Składniki:

Kiełbasa po wiejsku

 

  • kiełbasa cienka /np. podwawelska, toruńska/ ilość zależy od apetytów :)
  • małe cebulki.
  • czosnek,
  • cienkie plastry boczku,
  • przyprawa grillowa,
  • 1/2 szkl. rosołu instant lub z kostki

Sposób przygotowania:

Kiełbasa po wiejsku
Kielbasę kroimy na kawałki tak ok. 10 cm. - cebulki obieramy i kroimy na połówki, wieksze na ćwiartki, - kawałki kielbasy owijamy paskami boczku i ukladamy w naczyniu żaroodpornym, - w wolne miejsca wkladamy całe ząbki czosnku i połówki cebulek, - całość kropimy olejem, posypujemy przyprawą. podlewamy rosołkiem, przykrywamy i siup do piekarnika nagrzanego do 180c, - po ok. 20 min naczynie odkrywamy i trzmamy w piekarniku jeszcze ok 10 min , aż góra nam sie przyrumieni.