gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kiełbasa podsmażana z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przyrządzone kiełbaski podaję z ziemniakami na obiad.

Kiełbasa podsmażana z cebulą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kiełbasa podsmażana z cebulą

 

  • 6 kawałków kiełbasy zwyczajnej,
  • 500 gram cebuli,
  • pieprz,
  • Sól,
  • papryka ostra,
  • przyprawa do grilla,
  • 125 gram margaryny do smażenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa podsmażana z cebulą
Cebulę obieramy i kroimy na średniej wielkości kawałki. W głębszej patelni roztapiamy margarynę. Na gorącym tłuszczu podsmażamy cebulę do miękkości pod przykryciem.( od czasu do czasu mieszamy, aby nam się nie przypaliła.) Kiełbasę nacinamy z obu stron i układamy na patelni w podsmażonej cebuli. Kiełbasy posypujemy przyprawami: solą, pieprzem, przyprawą do grilla i ostrą papryką - najpierw z jednej strony, po czym podsmażamy kiełbasy, następnie obracamy i także posypujemy przyprawami z drugiej strony. Podsmażamy. Tak przyrządzone kiełbaski podaję z ziemniakami na obiad.
Kiełbasa podsmażana z cebulą
Cebulę obieramy i kroimy na średniej wielkości kawałki. W głębszej patelni roztapiamy margarynę. Na gorącym tłuszczu podsmażamy cebulę do miękkości pod przykryciem.( od czasu do czasu mieszamy, aby nam się nie przypaliła.)
Kiełbasa podsmażana z cebulą
Kiełbasę nacinamy z obu stron i układamy na patelni w podsmażonej cebuli. Kiełbasy posypujemy przyprawami.