Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Szybka przekąska na ciepło lub danie obiadowe.

Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli

Składniki:

Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli

 

  • 2 kiełbasy ( śląska lub podobna )
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 1 pomidor ( lub kilka pomidorków koktajlowych )
  • sól
  • pieprz mielony
  • sos sojowy
  • olej
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Podsmażyć na rumiano z obu stron kiełbasy. Zdjąć z patelni. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę . Dodać paprykę krojoną w paseczki i pomidor w kawałkach ( lub połówki pomidorków koktajlowych . Chwilę smażyć mieszając .Skropić kilkoma łyżkami wody , włożyć kiełbasę i dusić 15 minut pod przykryciem . Doprawić solą , pieprzem i sosem sojowym . Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki .

Tagi:

sosy kielbasa