Sposób przygotowania:
Kiełbasa smażona z cebulką
Kiełbasę kroję w kostkę. Cebule obieram i drobno siekam.
Na patelni rozgrzewam niewielką ilość tłuszczu np. olej. Przesmażam kiełbaskę z cebulką rozgrzanej na patelni. Doprawiam ewentualnie do smaku pieprzem i mieloną papryką ostrą, jednak nie solę już, bo kiełbasa jest słona.
Smażonkę z kiełbasy i cebuli podaję na gorąco z pajdą świeżego chleba.
Do smażonki można dodać podduszone pieczarki lub paprykę.
Na patelni rozgrzewam niewielką ilość tłuszczu np. olej. Przesmażam kiełbaskę z cebulką rozgrzanej na patelni. Doprawiam ewentualnie do smaku pieprzem i mieloną papryką ostrą, jednak nie solę już, bo kiełbasa jest słona.
Smażonkę z kiełbasy i cebuli podaję na gorąco z pajdą świeżego chleba.
Do smażonki można dodać podduszone pieczarki lub paprykę.