Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kiełbasa w cieście francuskim

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Kiełbasa w cieście francuskim to pyszna gorąca przekąska lub kolacja.

Kiełbasa w cieście francuskim

Składniki:

Kiełbasa w cieście francuskim

 

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa w cieście francuskim
Z 1 szkl mąki, śmietany i jaka zrobić jedno ciasto. Z pozostałej mąki i margaryny szybko zagnieść drugie ciasto. Oba ciasta schłodzić w lodówce. Następnie rozwałkować ciasto pierwsze, na niego położyć drugie ciasto, wałkować 3 razy za każdym razem składać ciasto w kopertę, rozwałkować i pokroić na paski o szer 5 cm. Kiełbasę obrać z osłonek pokroić na kawałki, ok 5 cm, naciąć boki, włożyć kawałek pora lub cebuli, owinąć paskiem ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp 190-200 stopni na złoty kolor. Podawać z musztardą i pieczywem.