Sposób przygotowania:
Kiełbasa w cieście francuskim
Z 1 szkl mąki, śmietany i jaka zrobić jedno ciasto. Z pozostałej mąki i margaryny szybko zagnieść drugie ciasto. Oba ciasta schłodzić w lodówce. Następnie rozwałkować ciasto pierwsze, na niego położyć drugie ciasto, wałkować 3 razy za każdym razem składać ciasto w kopertę, rozwałkować i pokroić na paski o szer 5 cm. Kiełbasę obrać z osłonek pokroić na kawałki, ok 5 cm, naciąć boki, włożyć kawałek pora lub cebuli, owinąć paskiem ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp 190-200 stopni na złoty kolor. Podawać z musztardą i pieczywem.
kołczu
Tit
anemon
Reniz
To nie jest błąd w składnikach :) Do ciasta użyłam margarynę i tak też napisałam w przepisie - wyszło super.
Babciagramolka
A to w takim razie edytuj nazwę ciasta ( w opisie ) na margarynowe bo maślane to raczej na maśle :)
anemon
No wlaśnie, w takim razie popraw sobie w opisie, bo masz napisane: "ciasto maślane". Myślałam, że pomyliłaś się w składnikach, bo ja francuskie robię na maśle.
Reniz
Ok, już zmieniam ;)
Netka
MARIA66