Sposób przygotowania:
Kiełbasa w sosie chrzanowym
Naciąć w ,,krateczkę ,kiełbaski , .Rozgrzać masło w rondelku obsmażyć kiełbaski .Kiedy nacięcia się otworzą i kiełbaska będzie wyglądać jak ,, jeżyk ,, - wyjąć na chwilę . Na masło wsypać mąkę i zrobić białą zasmażkę . Wlać śmietanką i tyle wody by sos był gęsty tak jak lubimy .Zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i chrzanem .Włożyć kiełbaski .
Ze względu na to ,że w potrawie dominuje kolor biały ( i sos i kiełbasy ) - proponuję podawać z kolorowymi dodatkami np. puree ziemniaczanym z marchewką , szpinakiem , kolorowymi surówkami .
Ze względu na to ,że w potrawie dominuje kolor biały ( i sos i kiełbasy ) - proponuję podawać z kolorowymi dodatkami np. puree ziemniaczanym z marchewką , szpinakiem , kolorowymi surówkami .