Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kiełbasa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sposób na prosty i szybki obiadek

Kiełbasa z pieczarkami

Składniki:

Kiełbasa z pieczarkami

 

  • 40 dag kiełbasa zwyczajna,
  • 30 dag pieczarki,
  • 2 szt cebula,
  • 10 dag boczek wędzony,
  • 20 dag papryka marynowana Smak,
  • 1/2 szkl przecier pomidorowy,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku cukier,
  • do smaku Sól,
  • 1 łyżka masło

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa z pieczarkami
Boczek pokroić w drobną kostkę, usmażyć na patelni, dodać posiekaną cebulę, pokrojoną kiełbasę, lekko zrumienić, wsypać pocięte w plasterki pieczarki, chwilę podsmażyć. W oddzielnym naczyniu rozgrzać masło, włożyć przecier pomidorowy i poddusić. Dodać do kiełbasy, podlać odrobiną wody, włożyć pokrojona paprykę i wszystko razem dusić około 10 minut. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub makaronem.

Tagi:

kielbasa