Sposób przygotowania:
Kiełbasiane krążki w sosie
Jajka wybijamy i łączymy z mlekiem i mąką. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste naleśnikowe ciasto. Solimy. Kiełbasę kroimy w plastry ok 1 cm. Wrzucamy po kilka do ciasta i mieszamy by obtoczyły się w cieście.
Wyjmujemy po jednej i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na rumiano i osączamy z nadmiaru tłuszczu.
Przygotowujemy zalewę. Cebulę obieramy i kroimy w krążki albo piórka. Gotujemy wodę i dodajemy wszystkie składniki na zalewę.
Doprawiamy mocno do smaku przyprawami. Przestudzamy lekko i dodajemy kiełbaski.Odstawiamy do lodówki.
Wyjmujemy po jednej i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na rumiano i osączamy z nadmiaru tłuszczu.
Przygotowujemy zalewę. Cebulę obieramy i kroimy w krążki albo piórka. Gotujemy wodę i dodajemy wszystkie składniki na zalewę.
Doprawiamy mocno do smaku przyprawami. Przestudzamy lekko i dodajemy kiełbaski.Odstawiamy do lodówki.