katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kiełbasiane krążki w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kiełbaski dobre są następnego dnia podgrzane albo na zimno. Przepis dostałam od kuzynki. Kiełbasa powinna być chuda. Moje chłopaki się zajadali a kobitki średnio.

Kiełbasiane krążki w sosie

Składniki:

Kiełbasiane krążki w sosie

 

  • kiełbasa cienka ok 30 dag
  • jajka 2-3 szt
  • mleko 1 szkl
  • mąka ile potrzebuje ciasto
  • olej

 

  • na zalewę

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasiane krążki w sosie
Jajka wybijamy i łączymy z mlekiem i mąką. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste naleśnikowe ciasto. Solimy. Kiełbasę kroimy w plastry ok 1 cm. Wrzucamy po kilka do ciasta i mieszamy by obtoczyły się w cieście.

Wyjmujemy po jednej i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na rumiano i osączamy z nadmiaru tłuszczu.

Przygotowujemy zalewę. Cebulę obieramy i kroimy w krążki albo piórka. Gotujemy wodę i dodajemy wszystkie składniki na zalewę.

Doprawiamy mocno do smaku przyprawami. Przestudzamy lekko i dodajemy kiełbaski.Odstawiamy do lodówki.