Sposób przygotowania:
Kiełbaski smyrneńskie
Składniki dobrze wymieszac i wyrobić
zwilżonymi w wodzie dłońmi formowac z mięsa 12 kiełbasek o tej samej długości i grubości ok 9 cm
usmażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron.
Wszystkie skladniki włożyc do rondla, doprowadzić do wrzenia i gotowac ok 30 min
włożyc usmażone kielbaski do sosu i gotowac na bardzo malym ogniu ok 5-10 min
Ja podałam z ziemniaczkami ale to tak po polsku i też było pysznie
zwilżonymi w wodzie dłońmi formowac z mięsa 12 kiełbasek o tej samej długości i grubości ok 9 cm
usmażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron.
Wszystkie skladniki włożyc do rondla, doprowadzić do wrzenia i gotowac ok 30 min
włożyc usmażone kielbaski do sosu i gotowac na bardzo malym ogniu ok 5-10 min
Ja podałam z ziemniaczkami ale to tak po polsku i też było pysznie
wedith1
szczurek
Barbara Malafouris
luna19
coś ci sie pomylilo ja tu nie widze słowa (soudzoukakia)... ale dobra krytyku Greckiej kuchni. Wpadlaś tu tylko po to by sobie po wszystkich pojechać? Masz gorsze dni?
Barbara Malafouris
luna19
tą potrawe zrobilam z ksiązki wiec do wydawcy prosze z tymi uwagami
szczurek
OD RAZU WIDAC,ZE TEGO DANIA NIE WIDZIALAS NA OCZY,A TYM BARDZIEJ NIGDY TEGO NIE PROBOWALAS!!!WOLSY MI DEBA STAJA CZYTAJAC TAKIE BZDURY!!!
Sandra S
Sandra S
Sandra S