iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Kiełbaski z kurczaka w białym winie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka kolacja lub jako przystawka.

Kiełbaski z kurczaka w białym winie

Składniki:

Kiełbaski z kurczaka w białym winie

 

 

  • 4 kiełbaski świeże z kurczaka
  • 1 cebula średnia
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki białego wina wytrawnego
  • vegeta
  • pieprz
  • oliwa z oliwek lub olej

 

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski z kurczaka w białym winie
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w krążki. Na patelnie wlewamy oliwę (ok 4 łyżek) podsmażamy czosnek i cebulę, jak cebula bedzie już lekko "zeszklona" wkładamy kiełbaski i rumienimy z dwóch stron, dodajemy wino i mieszamy. Dodajemy małą ilość wody (6 łyżek), vegetę, pieprz, mieszamy. Przykryć i dusić na małym ogniu ok. 20 min.