ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Kiełkowe risotto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na szybki i zdrowy obiad

Kiełkowe risotto Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kiełkowe risotto

 

  • 200 g ryżu do risotto
  • 1 czerwona cebula
  • pół czerwonej papryki
  • 1 opakowanie kiełków na patelnię
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól, pieprz, majeranek

Sposób przygotowania:

Kiełkowe risotto
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, z dodatkiem soli i kurkumy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy. Paprykę także kroimy w kostkę i wraz z kiełkami dodajemy do cebuli. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy na patelnię. Całość podsmażamy na małym ogniu kilka minut. Następnie dodajemy ugotowany ryż, wszystko mieszamy, doprawiamy i podsmażamy jeszcze 2 minuty. Smacznego :)
Kiełkowe risotto
Kiełki na patelnię można kupić w wielu marketach ...
Kiełkowe risotto
Opcjonalnie można użyć zwykłego ryżu,ale najlepszy jest specjalny do risotto bo się nie klei i ma najlepszą konsystencję

Tagi:

ryż risotto