Sposób przygotowania:
Kieszonka drob. faszerowana pęczakiem i ogórkiem
Mięso umyć, osuszyć i zrobić nacięcie tworząc kieszonkę. Oprószyć ze wszystkich stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odłożyć do lodówki na czas przygotowania farszu. Kaszę ugotować do miękkości. Przelać ja zimną woda i zostawić do odciękniecia i ostudzenia. Cebule obrać, pokroić w małą kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć aż cebula delikatnie zbrązowieje i zmięknie. Ostudzić. Do miseczki przełożyć kaszę, dodać cebule oraz sól i majeranek. Wymieszać. Dodać majonez i dobrze wymieszać. Kieszonkę nadziać przygotowaną kaszą i ułożyć kawałki ogórka. Następnie panierować w jajku i bułce. Smażyć z obu stron na rumiano co chwilę obracając aby panierka się nie przypaliła. Smacznego!
![Kieszonka drob. faszerowana pęczakiem i ogórkiem Kieszonka drob. faszerowana pęczakiem i ogórkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kieszonka-drob-faszerowana-peczakiem-i-ogorkiem-257493.jpg)
![Kieszonka drob. faszerowana pęczakiem i ogórkiem Kieszonka drob. faszerowana pęczakiem i ogórkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kieszonka-drob-faszerowana-peczakiem-i-ogorkiem-257494.jpg)
![Kieszonka drob. faszerowana pęczakiem i ogórkiem Kieszonka drob. faszerowana pęczakiem i ogórkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kieszonka-drob-faszerowana-peczakiem-i-ogorkiem-257495.jpg)
alaaa
monikaT83