monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Kieszonka drob. faszerowana pęczakiem i ogórkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne sycące danie z dodatkiem kaszy, które udowadnia,ze kasza nie musi być nudna i może ładnie się prezentować, zapraszam:)

Kieszonka drob. faszerowana pęczakiem i ogórkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kieszonka drob. faszerowana pęczakiem i ogórkiem

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 łyżki kaszy pęczak
  • 1/2 ogórka konserwowego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • sól,pieprz, przyprawa do kurczaka do smaku
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kieszonka drob. faszerowana pęczakiem i ogórkiem
Mięso umyć, osuszyć i zrobić nacięcie tworząc kieszonkę. Oprószyć ze wszystkich stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odłożyć do lodówki na czas przygotowania farszu. Kaszę ugotować do miękkości. Przelać ja zimną woda i zostawić do odciękniecia i ostudzenia. Cebule obrać, pokroić w małą kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć aż cebula delikatnie zbrązowieje i zmięknie. Ostudzić. Do miseczki przełożyć kaszę, dodać cebule oraz sól i majeranek. Wymieszać. Dodać majonez i dobrze wymieszać. Kieszonkę nadziać przygotowaną kaszą i ułożyć kawałki ogórka. Następnie panierować w jajku i bułce. Smażyć z obu stron na rumiano co chwilę obracając aby panierka się nie przypaliła. Smacznego!
Kieszonka drob. faszerowana pęczakiem i ogórkiem
do ugotowanej kaszy dodać usmażoną cebulkę
Kieszonka drob. faszerowana pęczakiem i ogórkiem
doprawić do smaku i dodać majonez dobrze wymieszać
Kieszonka drob. faszerowana pęczakiem i ogórkiem
kieszonkę nadziać przygotowanym farszem