WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1516]

Kieszonka schabowa z serem i salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kieszonka z rozbitego cienko kotleta schabowego z nadzieniem z sera żółtego, salami i pomidora, opanierowana i usmażona na oleju.

Kieszonka schabowa z serem i salami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kieszonka schabowa z serem i salami

 

Sposób przygotowania:

Kieszonka schabowa z serem i salami

ETAP 1:

Plaster schabu umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie rozbić na cienki kotlet tłuczkiem do mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony cienko majonezem. Na jednej połowie kotleta ułożyć kawałek sera żółtego, na to plaster pomidora i na to plaster salami.
Kotlet złożyć tworząc kieszonkę przypominającą pieroga i brzegi spiąć wykałaczkami. Jajko roztrzepać widelcem.
Bułkę wysypać na talerz. Kieszonkę opanierować w jajku i w bułce. Usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Wyłożyć na talerz.

Kieszonka schabowa z serem i salami
Opanierowana kieszonka włożona na rozgrzany olej
Kieszonka schabowa z serem i salami
Kieszonka schabowa złożona i spięta wykałaczkami
Kieszonka schabowa z serem i salami
Salami, pomidor i ser ułożone na rozbitym kotlecie
Kieszonka schabowa z serem i salami
Rozbity kotlet przyprawiony i posmarowany majonezem

Tagi:

dania kotlet ser