Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe
Filety umyć , osuszyć i naciąć ostrym nożem wzdłuż szerszego boku (ale nie rozcinać do końca) tworząc kieszonkę. Rozbić delikatnie, następnie przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Przykryć i odstawić na przynajmniej 30 min. w chłodne miejsce. Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Rozgrzać margarynę i usmażyć na niej pieczarki wraz z cebulą z dodatkiem soli i pieprzu. Rozłożyć przyprawione filety-kieszonki i układać na każdym po jednym boku po łyżce masła , porcji pieczarek , posypać serem mozzarella. Złożyć, można nawet spróbować zwinąć, jak nam wygodniej ważne żeby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia, można dodatkowo pospinać wykałaczkami. Przygotować 3 talerze, na jednym wysypać mąkę na drugim roztrzepać jajka z odrobina soli i pieprzu i na kolejnym wysypać bułkę tartą. Roladki panierować kolejno w mace, jajku i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu , jednak na małym ogniu tak by mięso się przepiekło od środka zanim się zrumieni. Ja takie roladki podałam z ziemniaczkami i surówkami.