Sposób przygotowania:
Kieszonki schabowe z borowikami
Każdy kotlet naciąć poziomo z jednej strony ostrym nożem tak aby uzyskać głęboką kieszeń, leciutko rozbić przez folię spożywczą, oprószyć w środku i z wierzchu solą oraz pieprzem. Pora dokładnie umyć, pokroić w półplasterki. Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozpuścić 2-3 łyżki masła, wrzucić pora a po chwili dodać grzyby. Smażyć na silnym ogniu mieszając aż zmiękną i odparuje nadmiar soków, doprawić solą i pieprzem, przestudzić. Każdą kieszeń napełnić farszem i spiąć wykałaczkami albo szpadkami. Kłaść na mocno rozgrzaną mieszankę masła i oleju, smażyć do zrumienienia z obu stron. Na koniec podlać winem i dusić 5 min. pod przykryciem. Podawać z ziemniakami i groszkiem.
wedith1
luna
Natala1210
elzbieta8960
msewka
A.B.