Sposób przygotowania:
Kilimandżaro
Ciasto
Jajka dokładnie utrzeć z cukrem, na puszystą masę.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać przez sito do masy, wymieszać.
Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę.
Ciasto włożyć do piekarnika na ok.35 minut, piec w 180 stop.
Upieczone i ostudzone ciasto, przekroić wzdłuż na połowę.
MASA JABŁKOWA
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w ósemki.
Do rondla włożyć masło, roztopić, włożyć jabłka, przesmażyć.
Zdjąć rondel z ognia, wsypać do jabłek galaretki, dobrze wymieszać, odstawić do ostygnięcia.
Krem karpatka i polewę czekoladową, przygotować według przepisu na opakowaniu.
Przełożenie ciasta:
Ciasto ciemne
masa jabłkowa
krem karpatka
ciasto ciemne
Wierzch ciasta polać polewą czekoladową.
Jajka dokładnie utrzeć z cukrem, na puszystą masę.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać przez sito do masy, wymieszać.
Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę.
Ciasto włożyć do piekarnika na ok.35 minut, piec w 180 stop.
Upieczone i ostudzone ciasto, przekroić wzdłuż na połowę.
MASA JABŁKOWA
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w ósemki.
Do rondla włożyć masło, roztopić, włożyć jabłka, przesmażyć.
Zdjąć rondel z ognia, wsypać do jabłek galaretki, dobrze wymieszać, odstawić do ostygnięcia.
Krem karpatka i polewę czekoladową, przygotować według przepisu na opakowaniu.
Przełożenie ciasta:
Ciasto ciemne
masa jabłkowa
krem karpatka
ciasto ciemne
Wierzch ciasta polać polewą czekoladową.
Barwa