Sposób przygotowania:
Kilkunastominutowy schab w majonezie
Schab umyć wysuszyć i natrzeć uprzednio wymieszanymi przyprawami. Do garnka nalać wody i rozmieszać składniki na zalewę. (Powinna ona pokrywać całe mięso, więc przy robieniu większego kawałka należy podwoić proporcje na zalewę.)
Mięso krótko obsmażyć na gorącym tłuszczu i włożyć do garnka. Gotować 5-8 minut (od momentu aż woda się zagotuje).
Zawartość garnka ostudzić i wstawić do lodówki (mięso ma zostać z zalewą w garnku) najlepiej na całą noc. Następnie schab ponownie gotować 5-8 minut (od momentu aż woda się zagotuje).
Mięso wyjąć z zalewy i pozostawić do ostygnięcia.
Mięso krótko obsmażyć na gorącym tłuszczu i włożyć do garnka. Gotować 5-8 minut (od momentu aż woda się zagotuje).
Zawartość garnka ostudzić i wstawić do lodówki (mięso ma zostać z zalewą w garnku) najlepiej na całą noc. Następnie schab ponownie gotować 5-8 minut (od momentu aż woda się zagotuje).
Mięso wyjąć z zalewy i pozostawić do ostygnięcia.
weronikaS
Di bloguje