Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kiszka pasztetowa na sposób francuski

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Podawać z białym pieczywem (bagietką)

Kiszka pasztetowa na sposób francuski

Składniki:

Kiszka pasztetowa na sposób francuski

 

Sposób przygotowania:

Kiszka pasztetowa na sposób francuski
Mięso i słoninę włożyć do garnka. Zalać wodą. Lekko posolić. Ugotować do miękkości. Zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa używając sita pasztetowego. Dodać jajka, drobno posiekane namoczone uprzednio w wodzie rodzynki, śmietankę i tartą bułkę. Przyprawić solą, cynamonem, gałką muszkatołową i cukrem. Bardzo dokładnie wymieszać. Gdyby masa była zbyt rzadka dodać jeszcze tartej bułki, a gdyby była za gęsta dodać wywaru z duszonego mięsa. Masą napełnić jelita wieprzowe. Gotować w lekko osolonej wodzie ok 30 min.