Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kiszona kapusta z kminkiem i wkładka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kiszona kapusta na ciepło z wkładką to propozycja kapusty na ciepło do rolad. Przygotować ją można na wiele sposobów.

Kiszona kapusta z kminkiem i wkładka do obiadu

Składniki:

Kiszona kapusta z kminkiem i wkładka do obiadu

 

  • 1 kg kapusty kiszonek
  • 200 g skóry z boczku
  • 400 g kiełbasy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka kminku
  • woda

Sposób przygotowania:

Kiszona kapusta z kminkiem i wkładka do obiadu
Kapustę kroimy, wkładamy do garnka, solimy, zalewamy woda, dodajemy skóry z boczku wędzonego i gotujemy pod przykryciem przez 40 minut. Kiełbasę kroimy w kostkę. Kiedy z kapusty odparowała już cześć wody przekładamy do niej kiełbasę, gotujemy do miękkości. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kminek i mieszamy.