Sposób przygotowania:
Kiszona kapusta z suszonymi grzybami do obiaduETAP 1:
Grzyby namoczyć we wrzątku, zostawić na minimum 1 godzinę.
ETAP 2:
Cebulę pokroić w kostkę
W garnku rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać grzyby.
Kapustę jeśli jest zbyt kwaśna przepłukać na sicie, pokroić na mniejsze kawałki.
Dodać do reszty składników.
Smażyć kolejne 5 min na minimalnym gazie co jakiś czas mieszając.
Całość podlać wybranym płynem.
Dusić kolejne 40 min w między czasie doprawiając solą, pieprzem oraz majerankiem.
ETAP 3:
Zasmażka:
Na patelni rozgrzać smalec,wsypać mąkę, dokładnie wymieszać,dodać chochlę soku z kapusty, połączyć.
Zasmażkę dodać do kapusty,wymieszać.
robaczek
Martyna12
Polecam spróbować, my bardzo lubimy :)
mocsłodkości
lukrowanepierniczki