eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1556]

Kiszona papryka Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna niecodzienna kiszonka.Dodatek do obiadów zamiast banalnego ogórka.Wo

Kiszona papryka Eli

Składniki:

Kiszona papryka Eli

 

Sposób przygotowania:

Kiszona papryka Eli
Wodę zagotować z solą i pieprzem lub papryka.Zostawić pod przykryciem do wystudzenia.Czosnek obrać i posiekać,koper przepłukać i odsączyć. Obraną,pokrojoną na ćwiartki paprykę ułożyć ciasno w słoikach,przesypując koprem i czosnkiem.Zalać zimną zalewą,zakręcić słoiki i pozostawić na 24 godziny w temperaturze pokojowej.Przechowywać w chłodnej,ciemnej piwnicy.Smacznego!

Tagi:

papryka