Sposób przygotowania:
Klasyczna wątróbka w sosie
Jeśli mamy czas wątróbkę dzień wcześniej zamaczamy w mleku i odstawiamy na noc do lodówki. Wyciągamy, płuczemy i czyścimy. Pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy na patelni na 2 łyżkach oleju. Do czasu aż się przyrumieni. Cebulę kroimy w piórka. W garnku roztapiamy masło z pozostałą łyżką oleju i smażymy cebulę, do czasu aż się zeszkli. Dodajemy wątróbkę, mieszamy i smażymy ok 2 minut. Dodajmy ziele, listek laurowy i dolewamy wodę. Dusimy pod przykryciem na małym gazie ok pół godziny od czasu do czasu mieszając. Pod koniec doprawiamy solą. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami.
![Klasyczna wątróbka w sosie Klasyczna wątróbka w sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klasyczna-watrobka-w-sosie-163693.jpg)
![Klasyczna wątróbka w sosie Klasyczna wątróbka w sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klasyczna-watrobka-w-sosie-163694.jpg)
![Klasyczna wątróbka w sosie Klasyczna wątróbka w sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klasyczna-watrobka-w-sosie-163695.jpg)
![Klasyczna wątróbka w sosie Klasyczna wątróbka w sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klasyczna-watrobka-w-sosie-163696.jpg)