szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

klasyczny biszkopt orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo prosty biszkopt orzechowy

klasyczny biszkopt orzechowy

Składniki:

klasyczny biszkopt orzechowy

 

Sposób przygotowania:

klasyczny biszkopt orzechowy
Jaka rozbić.Oddzielić białka od żołtek, białka ubić na sztywna pianę, dodać cukier i żółtka.Mąke przesiać przez sitko z proszkiem do pieczenia i wymieszać z bułką tartą i orzechami.Wszystkie składniki połączyć ze dokładnie wymieszać.Wylać do foremi.Piec przez ok pół godziny w temp 180 stopni.Przed podaniem wystudzić.
Biszkopt można urozmaicać, można użyc orzechów laskowych zamiast włoskich,można dodać też wiórki kokosowe.Zależy kto co lubi.