Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa
Mięso dokładnie myjemy, zalewamy wodą, solimy. Gotujemy około 20-25 minut.
Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Łodygi selera myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do zupy. Wrzucamy też liście laurowe. Gotować około 10 minut.
Kalafior oczyszczamy, dzielimy na różyczki. Dodajemy do zupy i gotujemy przez około 10 minut.
Dodajemy do zupy śmietanę oraz natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Łodygi selera myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do zupy. Wrzucamy też liście laurowe. Gotować około 10 minut.
Kalafior oczyszczamy, dzielimy na różyczki. Dodajemy do zupy i gotujemy przez około 10 minut.
Dodajemy do zupy śmietanę oraz natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.