Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Klops z podgrzybkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny klops z podgrzybkami smakuje i na zimno i na gorąco. Szybko znika z mojego stołu chociaż często go przygotowuję.

Klops z podgrzybkami

Składniki:

Klops z podgrzybkami

 

Sposób przygotowania:

Klops z podgrzybkami
Bułkę namoczyć i odcisnąć. Wraz z mięsem, czosnkiem i cebulką zmielić w maszynce do mięsa. Oczyszczone podgrzybki podsmażyć na oliwie, podlać wodą, udusić.Przyprawić solą do smaku. Mięso, jajko i ostudzone grzyby połączyć, dość mocno przyprawić kucharkiem i pieprzem. Wyrobić jednolitą masę.Przedłużyć do podłużnej foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec niewiele ponad godzinę.