LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

klops z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ta potrawa wygląda bardziej efektownie od tadycyjnych mielonych, smakuje rownie dobrze.

klops z pomidorami

Składniki:

klops z pomidorami

 

  • 1kg miesa mielonego wieprzowego
  • 2 lyzki koncentratu pomidorowego
  • 3 lyzki bulki tartej
  • 2 zabki czosnku
  • 2 pomidory srednie lub 1 duzy
  • 2 jajka
  • 2 lyzki posiekanej natki
  • lyzeczka tymianku
  • 15 oliwek z papryka
  • 7 suszonych pomidorow marynowanych w oleju
  • olej,sol,cukier,pieprz

 

Sposób przygotowania:

klops z pomidorami
Do mięsa wbij jajka, dodaj bułke, roztarty czosnek, zioła,koncentrat, i
drobno pokrojone pomidory suszone. Dolej 3 łyzki wody i wyrób mase. Przypraw
do smaku solą, pieprzem i cukrem. . Keksowke wysmaruj olejem, wysyp bulka
tarta, napelnij polowa masy, na niej rozłóż oliwki i przykryj pozostalym
mięsem. Wyrownaj wierzch, a nim ulóż grube plastry pomidora, posmaruj
olejem, posyp tymiankiem i piecz 45 min. w temp.200 st.