Sposób przygotowania:
Klopsiki bez zbędnych dodatków.
Mięso możemy pociąć nożem jak na tatar, ale równie dobrze możemy wrzucić do malaksera i zmiksować, razem z cebulą i wszystkimi składnikami. Tak, dobrze widać...nie ma tu jajka, ani bułki. Dobrze wyrobione mięsko będzie samo dla siebie spoiwem. Kulki formujemy dokładnie tak samo jak te z lodów...maczamy łyżkę w wodzie i dociskając do naczynia robimy klopsiki. Na gorącej patelni podgrzewamy kieliszek wody z łyżeczką słodkiej papryki i układamy kulki. Papryka spowoduje to iż mięso będzie wyglądać jak smażone, będzie rumiane i niczym nie ustąpi temu z tłuszczu. Pewnie jak ktoś chce może zrobić to na tłuszczu, ale potrawa jest z myślą o osobach na diecie. Z podanych składników robimy sos...który dobrze aby chwilę postał w lodówce. Układamy na talerzu sałatę i inne warzywa na jakie mamy ochotę oraz gorące kulki. Całość polewamy sosem i smacznego. :)