Sposób przygotowania:
Klopsiki drobiowe z marchewką
Marchewki obrać, wrzucić do gorącego bulionu i ugotować. Wyjąć, przestudzić, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, kilka listków odłożyć do dekoracji, resztę pokroić. Mięso przełożyć do dużej miski. Wbić jajko, wsypać bułkę tartą, dodać pokrojona marchewkę, cebulę oraz pokrojoną natkę. Składniki przyprawić solą i pieprzem. dolać 3 łyżki wody zimnej i wyrobić jednolitą masę. Wilgotnymi dłońmi uformować z masy niewielkie klopsiki i wrzucić do wrzącego bulionu z gotowania marchewki. Gotować na małym ogniu około 20 minut. Wyjąć delikatnie łyżką cedzakową. Klopsiki przełożyć na półmisek i udekorować natką pietruszki. Podawać na gorąco.