Sposób przygotowania:
Klopsiki imbirowe z warzywami
Cebulę, czosnek i imbir obrać i drobno posiekać. Mięso wymieszać z jajkiem i tartą bułką, dodać czosnek, imbir i połowę cebuli, całość wyrobić na gładką masę i doprawić solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formować małe kulki. W osobnym naczyniu zagotować osoloną wodę i na wrzątek wrzucić ryż, gotować 20 minut. Na patelni rozgrzać olej, smażyć klopsiki na złocisto przez 6-8 minut. Warzywa oczyścić, marchewkę pokroić w zapałkę a paprykę i kapustę we wąskie paski. Usmażone klopsiki zdjąć z patelni a na tłuszcz wrzucić paprykę, marchewkę i pozostałą posiekaną cebulę. Po 2-3 minutach wrzucić również kapustę i chwilę smażyć razem, wlać bulion i sos sojowy, gotować 2-3 minuty Kilka gałązek kolendry odłożyć do dekoracji resztę posiekać i wsypać do warzyw, dodać klopsiki. Przełożyć na półmisek i podawać z ryżem.