gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsiki koperkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane klopsiki z mięsa mielonego z koperkiem podaję na obiad z ziemniakami i surówką. Polecam.

Klopsiki koperkowe

Składniki:

Klopsiki koperkowe

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki koperkowe

ETAP 1:

Klopsiki koperkowe
Szynkę mielimy w maszynce do mielenia mięs.

Szynkę mielimy w maszynce do mielenia mięs.

ETAP 2:

Klopsiki koperkowe
Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy.

Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, przyprawę do grilla, ostrą paprykę i przyprawę do ziemniaków.. Mieszamy.

ETAP 3:

Klopsiki koperkowe
Koperek płuczemy i drobno siekamy, po czym dodajemy do mięsa.

Koperek płuczemy i drobno siekamy, po czym dodajemy do mięsa i całość dokładnie jeszcze raz mieszamy.

ETAP 4:

Klopsiki koperkowe
Z masy formujemy średniej wielkości klopsiki.

Z masy formujemy średniej wielkości klopsiki.

ETAP 5:

Klopsiki koperkowe
Następnie smażymy je z każdej strony na złoty kolor.

Następnie smażymy je z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.