Sposób przygotowania:
Klopski w delikatnym sosie koperkowym
1. Do miski wkładamy mięso. Dodajemy jajko. Cebulę(1/3) i czosnek drobno siekamy i dorzucamy do mięsa. Doprawiamy do smaku vegetą, pieprzem i papryką. Dokładnie łączymy. Z masy formujemy niewielkie kuleczki (u mnie 16 szt.) \, otaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy klopsiki obsmażamy z obu stron na złoty kolor. 2. Cebulę kroimy w kostkę. Koperek opłukujemy i siekamy. 3. W garnku rozpuszczamy margarynę i szklimy cebulę. Dodajemy koperek. Wkładamy klopsiki i zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. W mleku rozrabiamy mąkę. Wlewamy do klopsików i zagotowujemy od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy do smaku vegetą, pieprzem i maggi.