gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsiki mięsno-jajeczne z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Klopsiki mięsno - jajeczne z ryżem robiłam pierwszy raz i wyszły bardzo smaczne, polecam na obiad ...

Klopsiki mięsno-jajeczne z ryżem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klopsiki mięsno-jajeczne z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki mięsno-jajeczne z ryżem
Ryż gotujemy do momentu, aż napęcznieje w osolonej wodzie (2 szklanki wody) Studzimy. 8 jajek gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, po czym mielimy na drobno w rozdrabniaczu. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do wieprzowiny i przyprawę do grilla, drobno zmielone jajka, ryż oraz wbijamy surowe jajko. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy formujemy klopsiki, które obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Klopsiki mięsno-jajeczne z ryżem
8 jajek gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, po czym mielimy na drobno w rozdrabniaczu.
Klopsiki mięsno-jajeczne z ryżem
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy przyprawy, drobno zmielone jajka, ryż oraz wbijamy surowe jajko. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
Klopsiki mięsno-jajeczne z ryżem
Z masy formujemy klopsiki, które obtaczamy w bułce tartej.