Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Klopsiki śledziowo-mięsne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać z ziemniakami i surówką.

Klopsiki śledziowo-mięsne

Składniki:

Klopsiki śledziowo-mięsne

 

  • 50 dag filetów śledziowych a la matjas,
  • 25 dag gotowanego lub pieczonego mięsa,
  • 1 duży ugotowany ziemniak,
  • 2 cebule,
  • 2 żółtka,
  • masło do smażenia
  • pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Klopsiki śledziowo-mięsne
Śledzie, mięso i ziemniak przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę obrać, posiekać i przesmażyć na maśle, włożyć do masy śledziowo-mięsnej. Dodać żółtka, pieprz i starannie wyrobić. Uformować podłużne klopsiki i smażyć je na maśle.

Tagi:

mięso