Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie koperkowym
Bułkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć , połączyć z mięsem i jakiem, przyprawić solą i pieprzem, dobrze wyrobić.
Uformować małe kulki ,ugotować .
Podawać z ziemniakami lub ryżem, polane sosem.
Sos:
Opłukany i pokrojony koperek , poddusić na maśle ,( chwilkę) , wlać wodę ( około 1l. ) dodać kostkę rosołową i gotować ( około 10-15 minut) zagęścić mąką i śmietaną .
Uformować małe kulki ,ugotować .
Podawać z ziemniakami lub ryżem, polane sosem.
Sos:
Opłukany i pokrojony koperek , poddusić na maśle ,( chwilkę) , wlać wodę ( około 1l. ) dodać kostkę rosołową i gotować ( około 10-15 minut) zagęścić mąką i śmietaną .