Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie koperkowym
Przygotowujemy pulpeciki; do miesa dodajemy jajka przyprawe do mielonego 2 lyzki bulki tartej, czosnek scieramy na tarce i cebulke kroimy w drobna kostke i przesmazamy na zloto po czym tez dodajemy do miesa. Wszystko razem mieszamy. Z tak przygotowanej masy formujemy pulpeciki (wielkosc ich to zecz gustu ja wole sredniaczki) ktore obtaczamy w mace i smazymy na zloto na goracym oleju. W czasie gdy pulpeciki sie smaza robimy sosik. Bulion rozpuszczamy w wodzie ( bulion mozemy zastapic rosolem jesli takowy posiadamy np. z dnia poprzedniego) dodajemy listek kilka ziaren ziela, troszke pieprzu i tak gotujemy pare minut. Zageszczamy maka, zagotowujemy i dodajemy posiekany koperek. Usmazone pulpeciki wkladamy do sosu i gotujemy na malym ogniu o czasu do czasu mieszajac okolo 15-20 min. Tak przygotowane pulpeciki w sosie podajemy z ziemniaczkami lub kasza wedle wlasnego uznania i smaku...Smacznego!