Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie marchewkowo-koperkowym
Bułkę na moczyć w wodzie.Marchewki obrać i gotować w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej drobiowej aż będą miękkie.Mięso włożyć do miski dodać odciśniętą bułkę,pokrojona w drobna kostkę cebulę,odrobinę oliwy(nie koniecznie),jajko,doprawić pieprzem i lekko solą-wyrobić na jednolita masę.Mokrymi dłońmi formować małe kuleczki i wrzucać na bulion z gotującymi się marchewkami,kiedy te będą już miękkie.Marchewki wyjąć z bulionu i drobniutko posiekać.Wrzucić z powrotem do bulionu z pulpetami i gotować około 15 min.Pęczek koperku posiekać i dodać do klopsów.Sos zabielić jogurtem i zagęścić skrobią wymieszaną z wodą.Podawać z makaronem lub ryżem.
truskawka77