Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Klopsiki z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Klopsiki z niespodzianką w środku. Bardzo smaczne szczególnie dla miłośników brukselki :)

Klopsiki z brukselką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klopsiki z brukselką

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z brukselką
Brukselkę oczyścić i naciąć głąby. Wodę posolić i dodać cukier. Wrzucić brukselkę na gotującą się wodę i gotować 10minut. Łopatkę zmielić na gęstym sitku. Bułki namoczyć w wodzie, odcisnąć i dodać do mięsa. Dodać jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek i musztardę. Wszystko wymieszać, przyprawić. Nabierać małe porcje mięsa, spłaszczać, kłaść brukselkę i formować kule. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z każdej strony. Podawać np z ziemniakami albo z ulubionym sosem. Smacznego!
Klopsiki z brukselką
Brukselkę ugotować w wodzie z solą i cukrem.
Klopsiki z brukselką
Wszystkie składniki na klopsiki dobrze wymieszać.
Klopsiki z brukselką
Mięso spłaszczać i kładąć brukselkę formować kulkę.