Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Klopsiki z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo spodobał mi się pomysł Pana Roberta na dodanie sera feta do mielonych kotletów, zrobiłam więc swoją wersję takiego dania.

Klopsiki z fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsiki z fetą

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z fetą
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Gdy przestygnie dodajemy ją do mięsa. Do mięsa dodajemy również posiekaną natkę (1 łyżkę), bułkę tartą i jajko, wyrabiamy całość na gładką masę doprawiając do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formujemy okrągłe placki, na środek układamy porcje sera feta i formujemy okrągły kształt. Mnie wyszło 8 dużych klopsików (4 porcje). Klopsiki obsmażamy na patelni. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, wlewamy tłuszcz pozostały ze smażenia i zapiekamy w 150 stopniach przez 20 minut. Po upieczeniu posypujemy resztą natki. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami z wody. Smacznego ;)
Klopsiki z fetą
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
Klopsiki z fetą
Do mięsa dodajemy również posiekaną natkę (1 łyżkę), bułkę tartą i jajko,
Klopsiki z fetą
mięsa formujemy okrągłe placki, na środek układamy porcje sera feta i formujemy okrągły kształt
Klopsiki z fetą
Klopsiki obsmażamy na patelni. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego,