p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Klopsiki z indyka do dań

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

klopsiki prawie do wszystkiego

Klopsiki z indyka do dań

Składniki:

Klopsiki z indyka do dań

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego z indyka,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • do smaku sól, pieprz, papryka, majeranek

 

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z indyka do dań
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, 2 łyżki oliwy, przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i majerankiem, dokładnie mieszamy, formujemy okrągłe klopsiki, które gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podajemy je jako dodatek do z krupniku lub jako samodzielne danie z sosami np: śmietankowym, pomidorowym itp.