Sposób przygotowania:
Klopsiki indycze i biały sos koperkowy
SOS: Tłuszcz roztopić w rondelku, dodać mąkę i chwilę mieszając smażyć, dodać 2 - 3 szklanki zimnej wody mieszając intensywnie trzepaczką rózgową, dodać kostkę bulionu i posiekany koperek, gotować 5 min na małym ogniu często mieszając. Dodać sól i pieprz do smaku. Po wyłączeniu ognia zabielić śmietaną. Gotowe.
KLOPSY Z INDYKA: Bułkę namoczyć w wodzie, gdy zmięknie odcisnąć wodę i dodać do mięsa, wbić jajko, utartą lub pokrojoną w drobną kostkę cebulę i przyprawy, wszystko wyrobić i formować niewielkie klopsy, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na średnim ogniu do zarumienienia. Podawać z gotowanymi ziemniakami, sosem koperkowym i buraczkami.
Smacznego :)
KLOPSY Z INDYKA: Bułkę namoczyć w wodzie, gdy zmięknie odcisnąć wodę i dodać do mięsa, wbić jajko, utartą lub pokrojoną w drobną kostkę cebulę i przyprawy, wszystko wyrobić i formować niewielkie klopsy, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na średnim ogniu do zarumienienia. Podawać z gotowanymi ziemniakami, sosem koperkowym i buraczkami.
Smacznego :)