zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Indyczki w pieczarkach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Klopsiki i z indyka w sosie pieczarkowym

Indyczki w pieczarkach

Składniki:

Indyczki w pieczarkach

 

Sposób przygotowania:

Indyczki w pieczarkach
Do mięsa dodać jajka, bułkę tartą, sól i pieprz i wymieszać na gładką masę. Na patelni rozgrzać masło, dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażyć na złoty kolor. Dodać obraną, umytą i pokrojoną w półplasterki cebulę i jeszcze chwilę smażyć. Zalać wodą dodać liść laurowy, ziele i kostkę rosołową i zagotować. Z masy mięsnej formować kulki i wrzucać do wody z pieczarkami i gotować na niewielkim ogniu około 18-10 minut. Śmietanę rozrobić z mąką i zagęścić nią sos. Ewentualnie jeszcze doprawić, zagotować.