Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Klopsy mięsno-rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo pyszne i przy okazji zdrowe klopsiki dla tych, którzy nie lubią ryb ;)

Klopsy mięsno-rybne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsy mięsno-rybne

 

  • 3 filety z mintaja
  • 0,5 kg mięsa z udźca indyka
  • 1 duża cebula
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • mąka do posypania
  • masło do smażenia cebuli

Sposób przygotowania:

Klopsy mięsno-rybne
Mintaja myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i siekamy w malakserze. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na masełku. Mięso z indyka mielimy i dodajemy do ryby. Dodajemy również zeszkloną cebulkę, posiekaną natkę, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Z masy formujemy klopsy i obtaczamy w mące. W garnku gotujemy wodę, solimy i do wrzątku wrzucamy klopsy. Gotujemy ok 7-10 min (w zależności od wielkości klopsów). Podajemy z sosem koperkowym i ulubioną surówką.
Klopsy mięsno-rybne
Filety z ryby osuszamy i siekamy w malakserze
Klopsy mięsno-rybne
Do posiekanej ryby dodajemy zmielone mięso z indyka natkę pietruszki i przyprawy
Klopsy mięsno-rybne
Z powstałej masy formujemy klopsy i obtaczamy je w mące
Klopsy mięsno-rybne
Etap 4 Klopsy wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 7-10 min od wypłynięcia

Tagi:

mięso indyk