Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Klopsiki z mięsa cielęcego w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Klopsiki z mięsa cielęcego są bardzo delikatne w smaku

Klopsiki z mięsa cielęcego w sosie

Składniki:

Klopsiki z mięsa cielęcego w sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z mięsa cielęcego w sosie
Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Mięso umyć, pokroić na kawałki i zemleć. Do mięsa dodać odciśniętą z wody bułkę, jajko i mąkę ziemniaczaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować okrągłe klopsiki, lekko spłaszczając. Klopsy ugotować na parze. Następnie ułożyć na brytfannie, skropić olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 st. na około 15 minut. Upieczone klopsy włożyć do szarego sosu, zagotować. ( sos szary np. według przepisu https://gotujmy.pl/sos-szary-do-pieczeni,przepisy,144901.html )