Sposób przygotowania:
Klopsiki z orzeszkami wasabi
Mięso mielone z łopatki włożyć do miski , dodać jajko , przeciśnięty ząbek czosnku przez praskę. Wyrobić masę mięsną , doprawić do smaku przyprawą do mięsa mielonego , solą oraz pieprzem.Zagotować w rondelku 70 ml wody , dodać obraną cebulę , posolić do smaku . Z masy mięsnej zrobić małe placuszki położyć 1-2 orzeszki wasabi , uformować kulki. Włożyć do gotującej się wody , gotować 15 minut. Klopsiki można podawać z różnymi sosami np . koperkowym , pomidorowym . Sos można zrobić na wywarze w którym gotowały się klopsiki.
Babciagramolka
Elficzna
Dzięki za wyjaśnienie. Ja pomyślałam że to jakieś orzeszki Wasabi i nawet się zdziwiłam że takie są :) A to po prostu zwykłe orzeszki w takiej polewie. ale i tak przepis fajny i ciekawy. Na pewno niecodzienny smak.
darmiona
super pomysł