2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1480]

Klopsiki z patelni

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Przepis na takie klopsiki z patelni pochodzi z kuchni szwedzkiej...

Klopsiki z patelni

Składniki:

Klopsiki z patelni

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z patelni
Ugotowane ziemniaki jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę, ewentualnie rozgnieść dobrze widelcem,cebulę zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach,dodać do mięsa mielonego,wbić jajko dodać musztardę ,doprawic do smaku solą i pieprzem wymieszać dokładnie.Mokrymi dłońmi nabierać niewielką ilosć mięsa i formować małe klopsy obtoczyć delikatnie w niewielkiej ilości bułi tartej,lekko spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym masełku z obu stron na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami i piklami z ogórków.