Sposób przygotowania:
Klopsiki z patelni
Ugotowane ziemniaki jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę, ewentualnie rozgnieść dobrze widelcem,cebulę zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach,dodać do mięsa mielonego,wbić jajko dodać musztardę ,doprawic do smaku solą i pieprzem wymieszać dokładnie.Mokrymi dłońmi nabierać niewielką ilosć mięsa i formować małe klopsy obtoczyć delikatnie w niewielkiej ilości bułi tartej,lekko spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym masełku z obu stron na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami i piklami z ogórków.
edytaha
2milutka
a co nie gotowałąś dzisiaj? oj niedobra...:D
edytaha
Gotowałaś, gotowałaś, ale tylko zupkę :)
2milutka
ok rozgrzeszona jesteś bierz koteta:D
edytaha
Dziękuję, ale masz dobre serduszko :D
2milutka
ja? ja zawsze dobre mam:D