Sposób przygotowania:
klopsiki z pieczarką i mozzarelą
Mięso mielone połączyć z jajkiem, bułką tartą, cebulka i przyprawami, następnie mięso dobrze wyrobić tak aby była jednolita masa. Z mięsa formować okrągłe placuszki, na których środku kładziemy po jednej pieczarce i łyżeczce sera, delikatnie zamykamy tak aby farsz nie wyleciał. Układamy na blasze lub półmisku żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku. Piec około 20 minut w 200-240 st. C ( najlepiej pod przykryciem folią aluminiową). Przed końcem pieczenia posypać mozzarelą i chwilę zapiec. Na koniec udekorować szczypiorkiem.
![klopsiki z pieczarką i mozzarelą klopsiki z pieczarką i mozzarelą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klopsiki-z-pieczarka-i-mozzarela-108954.jpg)
![klopsiki z pieczarką i mozzarelą klopsiki z pieczarką i mozzarelą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klopsiki-z-pieczarka-i-mozzarela-108955.jpg)
![klopsiki z pieczarką i mozzarelą klopsiki z pieczarką i mozzarelą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klopsiki-z-pieczarka-i-mozzarela-108956.jpg)
![klopsiki z pieczarką i mozzarelą klopsiki z pieczarką i mozzarelą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klopsiki-z-pieczarka-i-mozzarela-108957.jpg)
monisia_piotrusia
Babciagramolka
agusia2361
Zgadza się , ale ja zawszę daje uprzednio ugotowane, tak samo do pizzy przecież można dać surowe, ale najpierw ugotowane czy później usmażone lepiej smakują.