Sposób przygotowania:
klopsiki z pieczarką i mozzarelą
Mięso mielone połączyć z jajkiem, bułką tartą, cebulka i przyprawami, następnie mięso dobrze wyrobić tak aby była jednolita masa. Z mięsa formować okrągłe placuszki, na których środku kładziemy po jednej pieczarce i łyżeczce sera, delikatnie zamykamy tak aby farsz nie wyleciał. Układamy na blasze lub półmisku żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku. Piec około 20 minut w 200-240 st. C ( najlepiej pod przykryciem folią aluminiową). Przed końcem pieczenia posypać mozzarelą i chwilę zapiec. Na koniec udekorować szczypiorkiem.
monisia_piotrusia
Babciagramolka
agusia2361
Zgadza się , ale ja zawszę daje uprzednio ugotowane, tak samo do pizzy przecież można dać surowe, ale najpierw ugotowane czy później usmażone lepiej smakują.