Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Klopsiki z pieczarkami i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bogate tradycyjne mielone

Klopsiki z pieczarkami i cebulką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klopsiki z pieczarkami i cebulką

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z pieczarkami i cebulką
Pieczarki myję, obieram i kroję w kostkę. Wrzucam na patelnie na rozgrzany olej i zaczynam podsmażać. Cebulkę obieram, siekam i dodaję do pieczarek. Całość lekko solę i pieprzę. Studzę. Do mięsa mielonego wbijam jajko, dodaję pieczarki z cebulką, bułkę tartą oraz solę i pieprze dość solidnie. Dodaję również oregano i odrobinę chili. Ręką wyrabiam klopsy a każdego klopsa obtaczam w bułce trtej. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron aż mięso się zetnie i zarumieni. Smacznego.
Klopsiki z pieczarkami i cebulką
pieczarki i cebulkę podsmażam na patelni
Klopsiki z pieczarkami i cebulką
Wszystkie składniki dodaję do mięsa i mieszam ręką
Klopsiki z pieczarkami i cebulką
Ręcznie kulam klopsiki, btaczam w bułce i smażę