Sposób przygotowania:
Klopsiki z pietruszką w sosie cebulowo-żurawin.
Klopsiki: Bułką namoczyć w wodzie.Polędwiczki umyć i osuszyć. Zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach. Obraną pietruszkę także zmielić w maszynce. Przełożyć do miski i dodać mięso mielone. Dodać odciśniętą bułkę. Porwać ją na kawałki. Cebulę drobno pokroić. Czosnek zetrzeć na drobnych oczkach i dodać do masy mięsnej.Wyrobić masę mięsna. W między czasie dodać wodę oraz przyprawy. Znów wymieszać. Uformować klopsiki. W garnku zagotować wodę. Wrzucić klopsiki i ugotować je do miękkości. Wyjąć łyżką cedzakową na talerz. Sos: Cebulę pokroić na pół plasterki. W rondlu rozpuścić margarynę i zrumienić na niej cebulę. Następnie dodać żurawinę i wymieszać. Smażyć razem jeszcze 2 minuty. Dodać mąkę i dobrze wymieszać.Dodać wodę i zagotować. Doprawić do smaku. Zblendować. Następnie przetrzeć przez sito i ponownie zagotować. Dodać klopsiki i zagrzać je w sosie. Smacznego!