SUPERPRZEPIS

Klopsiki z ryżu

  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Klopsiki z ryżu Więcej zdjęć (3)

Danie jest smaczne, tanie i stanowi fajną odmianę dla zwykłego ryżu.

Składniki:

Klopsiki z ryżu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z ryżu
Ugotowany i przestudzony ryż, wymieszać z jajkiem i 2 łyżkami maki oraz solą do smaku, maczając dłonie w wodzie uformować malutkie kulki . W garnku zagotować 1,5 szklanki wody z masłem oraz przecierem pomidorowym i jarzynką, do gotującej się wody włożyć ostrożnie klopsiki i na małym ogniu gotować do 5 min na koniec zabielić śmietanką i doprawić do smaku pieprzem ewentualnie solą i szczyptą cukru.
Klopsiki z ryżu
Z masy ryżowej, maczając dłonie w wodzie uformować kulki
Klopsiki z ryżu
Klopsiki są doskonałym dodatkiem do wszystkich warzyw

Tagi:

ryż jajko jajka